Sommerfesten. Næstsidste lørdag i juni.

Sommerfesten er en stor fælles fest hvor hele skolen, det vil sige alle elever, lærere og forældre er aktive og involverede. Festen begynder kl. 14 og slutter kl. 22.30.

Som optakt til festen, arbejder aleverne fra bh. kl. – 6. kl. i to uger på at udvikle og øve på en stor udendørs forestilling, som de viser denne lørdag kl. 15 – 16. Det er altid rørende at se de mindste på skolen spille teater sammen med de større elever fra 5.-6. klasse, og de små udløser altid stor glæde og begejstring blandt publikum. Det er imponerende at se så mange ting blive koordineret og musikken som spilles af eleverne selv  svinger selvfølgelig fantastisk.

Efter stykket åbner eleverne boder, som de har forberedt, og hele eftermiddagen kan man vinde præmier i deres boder.

De store elever præsenterer sammen med deres linjehold også forskellige indslag denne lørdag. Fast er det, at Musiklinjen spiller koncert i salen kl. 20 – 22. Og at Film og Drama holdet viser teater og årets produktion af film i Den røde kælder i overbygningshuset.

De andre linjehold deltager med forskelligt indhold fra år til år.

Forældrene og eleverne i 7.klasse har ansvaret for planlægningen af dagen.
De står fx for:

• Hele festens koordinering, regnskab, udlevering af materialer.
  • Oppyntning og bordopstilling.
  • Madboderne (herunder grill i haven) og baren.
  • Oprydning dagen derpå.

Her ud over har forældre fra følgende klasser faste opgaver til sommerfesten:

• Bh. kl. og 1. kl. sælger kaffe og hjemmebagte kager kl. 14 – 17 i kaffehusene.
  • 2. klasses forældre laver en forældrerevy som de optræder med to gange i salen – der er ”klappepligt” for alle tilskuere, og det er hylende morsomt for alle.
  • Alle klasser stiller med 4 forældre til oprydning søndag sammen med alle forældrene fra 7.kl.

Skolen er denne dag pyntet op, og i gården og haven er der spændende boder. Der summer af liv, og på dagen plejer vi, ud over alle dem som i dag er tilknyttet skolen, også at få besøg af fra gamle elever og forældre og nye interesserede folk. Skinner solen altid (!) og der kan snildt komme 700 deltagere og gæster i løbet af dagen.