Formål
 Lejrskolerne er en vigtig del af skolens samlede pædagogiske tilbud som prioriteres højt, uanset at de er ressourcekrævende. De primære udgifter til lejrskolerne er indeholdt i skolepengene, dog undtaget udlandsturen i 9. klasse, hvor der må forventes egenbetaling.

Formålet med at tage på lejrskoler er at arbejde med elevernes udvikling i nogle andre rammer end hverdagen på skolen byder på.

Lejrskolerne tager, som den øvrige undervisning, udgangspunkt i skolens dannelsesperspektiver:

• Det faglige – det at kunne være aktivt lærende i undervisningen.
  • Det sociale – det at kunne skabe relationer og omgår andre, både børn og voksne.
  • Det egetansvarlige – det at kunne have styr på sig selv, sin tid og sine ting.
  • Det samarbejdende – det at kunne arbejde og samarbejde under forskellige former.

Hvem tager på lejrskoler?

• 4,5 og 6. klasse tager i sensommeren på en uges fælles lejrskoletur et sted i Danmark.
  • 7. klasse tager en uge på lejrskole til Bornholm i sensommeren.
  •   9. klasse tager en uge på lejrskole i udlandet i løbet af efteråret.
  •   7,8 og 9. klasse deltager hvert år i Lilleskolernes musikfestival i 3 dage.
  • Skolens mindre elever i 1,2 og 3 klasse har hver en overnatning på skolen.

På lejrskolerne er der blandt andet mulighed for:

•   At arbejde socialt med børnene og deres relationer til hinanden og lærerne/pædagogerne omkring dem. Et vigtigt element på hhv. mellemtrinnets og udskolingens fælles ture er at arbejde med relationerne på tværs af klassetrin.
  •   At arbejde med faglige elementer fra omverden ved at komme ud i den. Det kan være naturfaglige, historiske, geografiske eller samfundsfaglige elementer, der indgår i planen for de pågældende klasser. Netop lejrskolerne giver mulighed for et anderledes oplevelseselement i undervisningen.
  •   At arbejde med at selvstændiggøre børnene og gøre dem selvhjulpne i højere grad, f.eks. i.f.t. hjemvé, check på eget tøj og tandbørstning, deltagelse i madlavning/rengøring, være langt væk hjemmefra, tage ansvar for fællesskabet m.m. Eleverne deltager derfor på lejrskolen selvom de har hjemvé (vi skal nok hjælpe dem igennem).

Forældrenes forberedelse:

Forældrene på alle klassetrin bliver grundigt orienteret omkring lejrskolen i god tid inden eleverne skal afsted, herunder også omkring hvilke forventninger der er til forældrene om fx.

• Grej og tøj som børnene får brug for på turene.
  • Aftaler om slik, lommepenge, mobiltelefoner, postkort m.m.
  • Opbakning til børnenes fulde deltagelse
  • Evt. praktisk hjælp
  • Evt. i god tid at lave helt særlige aftaler omkring særlige problemstillinger for det enkelte barn (Medicin, udfordringer vedr. hjemvè osv.).